søndag 26. april 2009

Vinterland:




Filmen Vinterland er en film novellefilm på 53 min som kom ut i 2007, regissert av Hisham Zaman i Norge. Hisham Zaman har før i 2005 laget Amanda og Grimstad vinneren Bawke, som fikk tittelen beste kortfilm.Filmen handler i hovedsak om Renas som bor i Nord-Norge men opprinnelig fra Kurdistan . Han har det veldig trivlig og godt her i Norge, men savner en kone. Pengene er spart til gull og fly billett, og så fort som Fermesk får tillatelse i Norge om å komme får Renas tilsendt en kone. Renas og Fermesk har sett hverandre bare på bilder og snakket sammen bare på telefon. Filmen begynner her.


Når Fermesk ankommer blir ikke ting helt slik som de hadde forventet. Fermesk ligner ikke på bildene Renas har sett av henne, og heller ikke Renas er så rik som han hadde rykter på seg om. De kommer ikke så godt overens, og dette fører til at begge angrer. Likevel må leve med dette og de må prøve å få ting til å fungere i dette vinterlandet( kald og ensomhet landet).


Det skjer mye i løpet av den korte perioden filmen skildrer og vi får vite mye av hovedpersonenes liv, vi får også se hvordan de to sliter for å få et godt samliv her i Norge.Filmen er en god skildring på hvilke problemer som kan oppstå gjennom arrangerte ekteskap og innvandrere som er alene i landet. Dette er en god film med dype tanker og en indre debatt angående et av de store dilemmaene i dagens samfunn i Europa og spesielt Norge.



Jeg likte filmen veldig godt og synes den er viktig å bli sett av alle. Jeg synes den kan få oss andre til å forstå problemer som vi ikke strever med og bryr oss lite om eller kjenner ikke til veldig godt men kan likevel bety mye for andre som bor i dette landet. Jeg kan anbefale filmen for alle og spesielt de som lurer på hvordan det er å være ensom i et land eller er interessert i forskjellige kulturer. Det ligger også mye humoristiske blikk i filmen.
Her kan du se traileren til Vinterland:

Ingen kommentarer: